X

Γιαγιά 4χρονου Φοίβου: Ρώταγε πού είναι η μαμά του

Η γιαγιά του μικρού Φοίβου περιγράφει την κατάσταση της υγείας του. Αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο συζυγοκτόνος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία.

Ant1news

Συγκλονίζουν τα λόγια της γιαγιάς του 4χρονου Φοίβου.

Το μικρό αγόρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα η γιαγιά του, αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Είναι καλά στην υγεία του όμως ο οργανισμός του παραμένει αφυδατωμένος.

Ο 4χρονος ρωτάει που είναι η μαμά του ενώ όπως αναφέρει η γιαγιά το παιδί έχει υποστεί μεγάλο σοκ.

«Προσπαθώ να δώσω όσα μπορώ αλλά το παιδί μου δε θα έρθει πίσω» δηλώνει συγκινημένη η γιαγιά του Φοίβου, η οποία αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθεί στα δύο της εγγόνια αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τον άδικο χαμό της κόρης της.  

Ο 4χρονος Φοίβος παρακολουθείται από ψυχολόγους ενώ είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι το παιδί ζωγραφίζει με χαρούμενα χρώματα ενώ και ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ιάσονας είναι και εκείνος υπό ψυχολογική παρακολούθηση.

Την ίδια ώρα προθεσμία ζήτησε και πήρε, για να απολογηθεί την Τετάρτη, ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη χθες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του, όπου είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου τους, πριν αρπάξει τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανιστούν.

Ο 35χρονος, που φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. Την υπεράσπισή του δεν αναλαμβάνει κανένας νομικός, γι'αυτό και θα του ορίσει δικηγόρο η Πολιτεία.

Ο ίδιος, κατέθεσε ότι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κινούνταν στα όρια του νομού Χαλκιδικής, καθώς αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ισχυρής κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών.

 

 

 

 

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο συζυγοκτόνος είχε μαζί του αρκετά χρήματα και τρόφιμα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση «Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις... σχεδιάσει κάτι».

Όπως εκτιμάται ο Κλοντ Τζέημς Λέσι είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του Λέλας Μαυρομάτη και δεν ήταν έγκλημα της στιγμής ή πάνω σε καυγά όπως εκείνος υποστηρίζει. Στο σακίδιο πλάτης είχε και κάποια τρόφιμα, ένα ακόμη δείγμα του δολοφονικού σχεδίου σε συνδυασμό με την αρπαγή του 5χρονου Φοίβου. 

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ενδείξεις, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Λέσι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για την φυγή του στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το σχέδιό του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει. 

Ο συζυγοκτόνος κρατείται μόνος του σε ένα κελί έως ότου απολογηθεί στον Ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λέσι ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, για να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είχε υπερασπιστεί τον συζυγοκτόνο σε παλαιότερες υποθέσεις, που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, αλλά και στην υπόθεση διαζυγίου του, αυτή τη φορά αρνήθηκε να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα τον αναλάβει.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος, ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία, να επικοινωνήσουν. Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε σήμερα όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στην διαφυγή».