X

Μπαλαούρας: κακώς κατέβηκε η παράσταση από το Εθνικό

Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ματαίωση της παράστασης.Οργισμένη απάντηση απο τη ΝΔ. Άγρια κόντρα Άδωνι - Μπαλαούρα στη Βουλή.

Ant1news

«Δεν σας άκουσα πολύ, δηλαδή είναι πολύ άσχημο πράγμα. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά, να κατεβάσουνε έργα. Τα έργα, όλη η πνευματική μάλλον δημιουργία, πρέπει να παρουσιάζεται». Αυτή είναι η γνώμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Μπαλαούρα σχετικά με τη ματαίωση της παράστασης «Ισορροπία του Nash».

Μιλώντας στον BHMA FM και ερωτηθείς για το αν θα είχε το ίδιο δικαίωμα ένα έργο βασισμένο σε μαρτυρία του Ρουπακιά υπογράμμισε ότι «τυπικά έχει δικαίωμα, αλλά κοιτάξτε να δείτε εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, όταν προάγεις ας πούμε την βία και ιδιαίτερα την ανεξέλεγκτη βία, την φασιστική… Με ποια έννοια λέω ανεξέλεγκτη; Ότι μιλάς, ας πούμε, για εθνοκαθάρσεις κτλ».

Αναφερόμενος στη διαφορά με τον Ξηρό τόνισε ότι «είχε μια άλλη ταυτότητα, κακώς, δεν υποστηρίζω τίποτα. Δεν είναι το ίδιο. Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο, δεν είναι ο κακός ο συγκεκριμένος, που είναι ο τραπεζίτης, ο καπιταλιστής. Απλώς η αξία είναι ριζικά αναφαίρετο δικαίωμα, αλίμονο, δηλαδή ο άνθρωπος οτιδήποτε και να ‘ναι, δεν μπορείς να σκοτώσεις. Και δολοφόνοι ειδεχθείς, ας πούμε κτλ., δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης μάλλον».

Μάλιστα ο Μ. Μπαλαούρας σημειώνει ότι «κακώς είχαν ένα σκεπτικό, που δεν στέκει με τίποτα, όμως είχαν μια διαφορετική αντίληψη. Δηλαδή, αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις, για κάποια συγκεκριμένα άτομα-κόμβους για να δημιουργήσουνε μια ταραχή, να ξεσηκωθούνε οι μάζες να πάρουν την εξουσία».

Τέλος σε ερώτηση για το αν υπάρχει καλή-κακή ή ανεκτή τρομοκρατία σημειώνει ότι «πρέπει να κάνουμε κάποιες διαφορές. Διότι, η φασιστική ιδεολογία έχει μία εξολοθρευτική, μαζική αντίληψη των πραγμάτων. Ο Χίτλερ καθάριζε, ας πούμε, όχι μόνο Εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, εκείνο και τ’ άλλο. Αυτό έχει μια τεράστια διαφορά, κατά την γνώμη μου, που βεβαίως μπορεί να μου πείτε ότι και εκείνοι έναν άνθρωπο να σκοτώσουν, πάλι είναι ειδεχθές, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά σαν αντίληψη, δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές». 

ΝΔ: Το να βαφτίζουν τους τρομοκράτες σχεδόν… ανθρωπιστές ξεπερνά κάθε όριο

Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα, αλλά και αντίστοιχες του  υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, τονίζει σε ανακοίνωση της:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι “οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου”.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλά αόριστα για “δράση ένοπλων ομάδων”.

Και οι δύο επιμελώς ξεχνούν τη λέξη τρομοκρατική πριν την “οργάνωση” και την “ένοπλη ομάδα”.

Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή. Αλλά να τους βαφτίζουν σχεδόν “ανθρωπιστές”  ξεπερνά κάθε όριο.

Τι απαντά ο Μάκης Μπαλαούρας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στη Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του στην οποία υποστηρίζει:

Η διαστρέβλωση των δηλώσεων μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής.

Άγρια κόντρα Άδωνι – Μπαλαούρα

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα, ανέφερε, «είπε Γ. Μπαλαούρας για 17Ν ιδεολογία υπέρ του ανθρώπου, έστω κι αν διαφωνείτε με πρακτικές της, ε, καταλαβαίνουμε δεν έχουμε εμπιστοσύνη να ελέγχετε τι θα λέγεται στα ΜΜΕ».

Ο κ. Μπαλαούρας απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, επεσήμανε, «έδωσα μια συνέντευξη, μίλησα περί αυτού και περίμενα την επίθεση, αλλά σαν προμετωπίδα τον ακροδεξιό Γεωργιάδη…» και συμπλήρωσε, «είπα κατά λέξη: είναι λαθεμένο, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά, κοινωνία διαφορετική και … διαφωνώ επανειλλημένα με αντίληψη, που σκότωναν ανθρώπους και όλα αυτά και θέλω να τακτοποιηθεί η τάξη για αυτό πήρα λόγο…».

Ο κ. Γεωργιάδης επέμενε και απευθυνόμενος στον κ. Μπαλαούρα υπογράμμισε ότι, «καλύτερα να πείτε ότι έκανα λάθος. Δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους. Είναι δολοφόνοι, σκότωσαν και μέλος Κοινοβουλίου δεν μπορεί να υπερασπίζεται…».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Βορίδης ο οποίος παρατήρησε ότι, «Επειδή υπάρχουν οικογένειες με νεκρούς, καλό κάνει να είναι κάποιος καθαρός και να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες».

Την αντίδραση τους στις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το επίμαχο θέμα, εξέφρασε με ανάρτηση του στο Twitter και ο Νίκος Δένδιας.