X

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

Ο υπουργός Επικρατείας την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο σπίτι. Οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ. Την επίθεση καταδικάζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ant1news

 

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικίας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης και πάλι τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε την ευθύνη για την επίθεση είχαν αναλάβει άγνωστοι, με ένα κείμενο που δεν έφερε υπογραφή συγκεκριμένης οργάνωσης.

"Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί", υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, την οποία και καταδικάζει η κυβέρνηση αποφασιστικά. 

 

"Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό", σημειώνει.  

"Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη δολοφονική επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας. 

Και σημειώνει: "Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο".

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου βουλευτή και υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Δεν εκφράζουμε μόνο την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, που θέλουν να προκαλέσουν φόβο και εγκυμονούν επικινδυνότητα για τη ζωή ανθρώπων, αλλά καλούμε όλους να αναλογιστούν το κλίμα, που δημιουργεί μια παρατεταμένη προσωπική στοχοποίηση, η οποία αναίτια εκδηλώθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για τους δικούς τους σκοπούς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, όπως δεν ήταν και σε άλλες βίαιες και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

Καταδικάζουν την επίθεση τα κόμματα  

Την επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας: «Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη». Ωστόσο, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ακόμα πως «Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να ανακαλέσει.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στη οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Κάθε πράξη βίας αποδοκιμάζεται. Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μολότωφ στο σπίτι του υπουργού Αλ. Φλαμπουράρη. Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών -  λαϊκών αγώνων», τονίζεται σε ανακοίνωση. 

«Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ . Οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι .

«Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του κ. Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε «πονηρούς καιρούς». Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απόπειρες εκφοβισμού κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων. Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό», επισημαίνει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος του Υπουργού Επικρατείας κ.Φλαμπουράρη. Τέτοιες κινήσεις δεν προάγουν τη Δημοκρατία και δεν είναι αρεστές σε κανέναν. Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές, να σπείρουν τον πανικό και να οδηγήσουν στο χάος».