X

Στα χέρια πιάστηκαν αγρότες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Οξύνονται τα πνεύματα. "Στα κάγκελα" οι αγρότες για το Ασφαλιστικό. Αιφνίδιο "μπλόκο" απο αγρότες της Κρήτης στο αυτοκίνητο του Κουρουμπλή.

Ant1news

Ένταση προκλήθηκε στην προγραμματισμένη ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. 

Αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαν να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου και οι συζητήσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, την ώρα που τα μπλόκα ενισχύονται σε όλη την Ελλάδα.

Η ένταση πυροδοτήθηκε και απο την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στον χώρο της εκδήλωσης, για την οποία υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες των συκγεντρωμένων, που δεν ηρέμησαν ούτε όταν οι οργανωτές της εκδήλωσης τους διαβεβαίωναν ότι θα μπορούσαν να μιλήσουν όση ώρα θέλουν, διατυπώνοντας τα επιχειρήματα και τις ενστάσεις τους.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή ενός εκ των οργανωτών της εκδήλωσης αναφορικά με την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ στον χώρο, προτρέποντας τους διαμαρτυρόμενους "κάντε σαν να μην βλέπετε τα ΜΑΤ, πείτε ότι δεν υπάρχουν".

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση και να πιαστούν οι αγρότες "στα χέρια" με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το seleo.gr. 

 

 

 

 

"Μπλόκο" αγροτών στον Κουρουμπλή

Ολιγόωρο "μπλόκο" πραγματοποίησαν αγρότες στη Βιάννο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμιρά, από την οποία περνούσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρίσκεται στην Κρήτη για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι αγρότες, κρατώντας πανό, εξέφρασαν στον υπουργό τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό, τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να μεταφέρει και αυτός στην κυβέρνηση τα αιτήματά τους.

 

 

 

Σε μία «μικρή μειοψηφία» του αγροτικού κόσμου, καθώς και σε ακροδεξιά στοιχεία, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ την ένταση που «απειλεί να τορπιλίσει τον διάλογο» γύρω από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει λόγο για κατηφόρα χωρίς τέλος και επισημαίνει πως ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Στο πρωινό "θερμό επεισόδιο" αναφέρθηκαν μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και εκπρόσωπος των αγροτών που ήταν παρών στην "συμπλοκή" καλλιεργητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.