X

Καμμένος: Tα hotspots θα είναι έτοιμα στις 15 Φεβρουαρίου

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ δημιουργείται το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Μετανάστευσης που θα αναλάβει την ολοκλήρωση των hotspots.

Ant1news

Τη δημιουργία Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Μετανάστευσης που θα αναλάβει την ολοκλήρωση των 5 hotspots σε Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο, Κω αλλά και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης σε Σίνδο και Σχιστό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το όργανο αυτό θα συντονίζει και θα οργανώνει μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ χωρίς να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες των υπολοίπων συνεργαζόμενων υπουργείων.

Όπως είπε ο Υπουργός, μέχρι τις 15 Φερβουαρίου θα είναι έτοιμα τόσο τα hotspots όσο και τα κέντρα μετεγκατάστασης και τόνισε ότι στόχος είναι οι μετανάστες να μένουν στα νησιά 24 ώρες και στα κέντρα μετεγκατάστασης 72 ώρες.

Θα δημιουργηθούν συγκεκριμένα τμήματα:

- θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών

- υγιειονομικής φροντίδας, το οποίο θα καθοδηγεί τα υγιειονομικέ κέντρα για τους πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια

- υποδομών, στο οποίο θα ενταχθούν μονάδες Μηχανικού από το Στρατό Ξηράς και από την Πολεμική Αεροπορία

- εφοδιασμού και σίτισης, με 10 στρατιωτικά μαγειρεία σε συνεργασία με τις εταιρίες σίτισης που θα διασφαλίζουν ότι η ποιότητα του φαγητού θα συμβαδίζει με τα διεθνή στάνταρ

- ΜΚΟ, με επικεφαλής αξιωματικό που θα συντονίζει τους εγγεγραμμένους εθελοντές. 

Ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθεί Υποδομών με παροχή 600 σκηνών χωρητικότητας 100 ατόμων που μπορούν να αντέχουν ακόμα και στο πολιτικό ψύχος.