X

Ζούκερμπεργκ: Τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο!

Ξεπέρασε τις περιουσίες των Κάρλος Σλιμ και Τζεφ Μπέζος.

Ant1news

Ο μόλις 31 χρονών Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι πλέον ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αφού οι μετοχές του Facebook αντιστάθηκαν της παγκόσμιας ρευστοποίησης των αγορών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο εκτιμούνταν στα 50 δισ. δολαρίων κατά το κλείσιμο της τακτικής διαπραγμάτευσης της Wall Street στη Νέα Υόρκη. Αυτό τον έκανε να ξεπεράσει στην κατάταξη τον Κάρλος Σλιμ της America Movil SAB και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.com στον Bloomberg Billionaires Index, που καθημερινά μετρά την κατάταξη των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Παρά τη χθεσινή υποχώρηση κατά 0,4%, οι μετοχές της Facebook έχουν καταγράψει άνοδο 9,5% από την αρχή του έτους. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανεβάζοντας έτσι την Facebook στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των εταιρειών με την μεγαλύτερη αξία, με πρώτη την Alphabet, δεύτερη την Apple και τρίτη την Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Zuckerberg είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης που είδε την περιουσία του να αυξάνεται φέτος.