X

Νόμος Κατσέλη: Έρχεται παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών

Αναμένεται υπουργική απόφαση για τη διευθέτηση του ζητήματος μετά την αδυναμία των τραπεζών να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα των πελατών τους. Τι λέει η ΝΔ.

Ant1news

Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη» λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες.

Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την οποία συζητήθηκαν «θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων».

Το υπουργείο Οικονομίας προ ημερών έκανε σύσταση στις τράπεζες να προχωρήσουν στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμο, καθώς η παράταση που είχε δοθεί ολοκληρώνεται στα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους, λόγω του υπερβολικά αυξημένου όγκου και μάλιστα δυο τράπεζες ενημέρωσαν ήδη το υπουργείο, με συνέπεια η νέα παράταση να μοιάζει μονόδρομος.

Πώς σχολιάζει το γεγονός η Νέα Δημοκρατία

Τα βέλη τους προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσαν σε κοινή τους ανακοίνωση η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλη κοροϊδία και παράταση στην αγωνία του. Θέλει λύση στο πρόβλημά του».

Αναλυτικά η κοινή τους ανακοίνωση

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν παρέτεινε την αυτοδίκαιη προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως προέβλεπε ο νόμος Χατζηδάκη, τροποποίησε το νόμο Κατσέλη θέτοντας δυσκολότερους όρους και ψήφισε την πώληση των δανείων σε funds.

Τώρα,  κινδυνεύει να εκπνεύσει η προθεσμία του ν. 4354/2015,  που προβλέπει προσωρινή εξαίρεση της πώλησης σε funds, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016, των δανείων πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών  δανείων και των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενώ υποσχόταν σεισάχθεια για τα δάνεια του ελληνικού λαού και την προστασία τους από τους γύπες των αγορών έχοντας ως σύνθημά της: “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, σήμερα το μόνο που κάνει είναι να συζητά την παράταση της εξαίρεσης.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλη κοροϊδία και παράταση στην αγωνία του. Θέλει λύση στο πρόβλημά του".