X

Στους 51 οι νεκροί από τη γρίπη

Έκκληση του ΚΕΕΛΠΝΟ για εμβολιασμό του πληθυσμού, και ειδικά των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Ant1news


Στους 51 έφθασαν οι νεκροί από επιπλοκές του ιού H1N1. Επτά ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους κι ένα μωρό μόλις ενός έτους, που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ και παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. 

Οι ασθενείς της γρίπης που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχονται σε 114. Μόνο, την Παρασκευή, καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα. Εφέτος από την αρχή της εμφάνισης του Η1Ν1 έχουν νοσηλευθεί στις εντατικές, όπου τα κρεβάτια είναι πλέον δυσεύρετα και υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής, 233 ασθενείς. 

Έκκληση να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, οι ομάδες υψηλού κινδύνου κάνει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, προειδοποιώντας ότι η "γρίπη θα έχουμε και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο ενώ η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου".

Ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, γνωστοποίησε ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ -σύμφωνα με στοιχεία- ανακοίνωσε μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.