X

“Στο στόχαστρο” ο Τόσκας για τις μολότοφ στο ΠΑΣΟΚ

Κινδύνευσε να καεί ο βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης. Την παραίτηση Τόσκα ζητά η Γεννηματά. Πυρά εναντίον του από ΝΔ και Ποτάμι. Για αποπροσανατολιστικές ενέργειες κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Ant1news

Στο στόχαστρο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης έχει βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά από τη νέα επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην διάρκεια της οποίας κινδύνευσε η ζωή του βουλευτή του Κινήματος, Γιώργου Αρβανιτίδη.

Λίγο μετά τις 20:30 της Παρασκευής, ομάδα νεαρών έριξε τέσσερις μολότοφ στην είσοδο των γραφείων, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ μία εξ αυτών χτύπησε τον βουλευτή, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί ή να καεί από την ανάφλεξη της.

Από την πρώτη στιγμή, η Φώφη Γεννηματά, που από την προηγούμενη επίθεση είχε καταλογίσει ευθύνες στον Νίκο Τόσκα για ελλιπή φύλαξη της Χαριλάου Τρικούπη, ζήτησε την παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία. O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει.» 

Δείτε πώς περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης:

Πυρά στον Τόσκα από ΝΔ και Ποτάμι

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, αφού καταδικάζει το γεγονός, επίσης βάλλει κατά του Νίκου Τόσκα, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες των γνωστών–αγνώστων, που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοκρατία οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση και να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να επιτελέσει το καθήκον της. Να προστατέψει κόμματα και πολίτες από τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες».  

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και Το Ποτάμι που σημειώνει ότι «οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Εξαντλούνται σε ανακοινώσεις και πέρα τούτου τίποτα. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων είναι υποχρέωση της Πολιτείας και οφείλει να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα γι' αυτό».

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», δίχως να υπάρχει η παραμικρή αναφορά σχετικά με την παραίτηση Τόσκα που ζητά η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κάνει λόγο για γεγονότα που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, υπογραμμίζοντας ότι «σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμώνει η συμμετοχή στην πάλη, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, μοναδικό στόχο έχουν να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, συκοφάντηση των εργατικών-λαϊκών αγώνων».

Την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε απερίφραστα η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας ότι «οι βιαιοπραγίες δεν προάγουν την δημοκρατία και δεν επιλύουν τα δυσβάστακτα προβλήματα του ελληνικού λαού».