X

Δήμαρχος Κω σε Τσίπρα: Πάρε πίσω τα ΜΑΤ, θα θρηνήσουμε θύματα!

Έκκληση στον Πρωθυπουργό για εκτόνωση της έντασης, λίγη ώρα μετά την άφιξη 6 διμοιριών ΜΑΤ στο νησί, όπου μαίνονται αντιδράσεις κι επεισόδια κατά του hot spot.

Ant1news

Πρωτοβουλία εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί στην Κω ανέλαβε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό, λίγη ώρα αφότου έφθασαν στο νησί 6 διμοιρίες των ΜΑΤ, για να συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν στο νησί και να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι τεχνικές εργασίες για την κατασκευή του hot spot.

Στην Κω καταγράφηκαν εκτεταμένα, ευρείας κλίμακας επεισόδια από κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες στο νησί.

Ο Δήμαρχος Κω απευθύνει έκκληση στον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κω, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ένταση.

Παράλληλα δε, ζητά να ακυρωθεί η απόφαση για τη δημιουργία του hot spot στην Κω κι αντ΄ αυτού να δεχθεί η Κυβέρνηση την αντιπρόταση του για δημιουργία μόνο ενός χώρου καταγραφής παρατύπως εισελθόντων προσφύγων και μεταναστών στο νησί, από όπου οι αλλοδαποί θα αναχωρούν το αργότερο εντός 24 ωρών.

 

Ο Δήμος Κω είχε καταθέσει σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα 10 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα 4-7 στρεμμάτων, στα οποία μπορούσε να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ και να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Σε δήλωση του, αναφορικά με την επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης τονίζει «Κάνω έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος».

Με το πλοίο της γραμμής έφθασαν το πρωί στην Κω οι έξι διμοιρίες των ΜΑΤ