X

Οι αγρότες “άνοιξαν” τα μπλόκα στην Φθιώτιδα

Το ίδιο ισχύει και στα Τέμπη. “Ανακούφιση” για εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών. Κλειστή η Εθνική στην Ανθήλη, όπου όμως «ελευθερώθηκαν» οι παρακάμψεις.

Ant1news

Κανονικά γίνεται ξανά, εδώ και λίγη ώρα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα, ενώ είναι σε εξέλιξη είναι στην Νίκαια η κρίσιμη συνέλευση εκπροσώπων αγροτών απο τα περισσότερα μπλόκα της χωρας για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Οι αγρότες των εν λόγω μπλόκων φαίνεται πως δεν μετέχουν στην σύσκεψη της Νίκαιας, όπως άλλωστε κι εκείνοι απο το μπλόκο των Τεμπών, όπου επίσης άνοιξε ο δρόμος ως τις 18:00 απόψε, οπότε και θα ξανακλείσει για 24 ώρες, όπως είπαν οι αγρότες.

Στην Φθιώτιδα, το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου, στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας και είχε «νεκρώσει» κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου, άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους, αλλά λόγο του μεγάλου αριθμού τους θα χρειαστούν ώρες για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. 

Στο μπλόκο που είχε στηθεί στο 140ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στο 210ο χιλιόμετρο της Εθνικής, στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός, αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους, με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από εναλλακτικές διαδρομές.