X

Αποκλεισμένη η Πελοπόννησος από τα μπλόκα

Προβλήματα και στις μετακινήσεις εντός σχεδόν όλων των νομών. Μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα. Ταλαιπωρία και εκνευρισμοί οδηγών. Πότε θα ανοίξει η Κορίνθου-Αθηνών.

Ant1news

Πολλαπλά προβλήματα δημιουργούν τα μπλόκα των αγροτών στην Πελοπόννησο, καθώς εδώ και ώρες είναι κλειστές τόσο η Παλαιά Εθνική Οδός Τρίπολης–Άργους, όσο και η Παλαιά Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, λίγη ώρα μετά την λήξη της σύσκεψης των αγορτών στην Νίκαια, όπου αποφασίστηκε οι αγρότες να κατέβουν μαζικά με τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται στην Κόρινθο, όπου οι αγρότες στις 15:00 έκλεισαν και την Παλαιά Εθνική στο ύψος του Καλαμακίου, αποκόβοντας την Πελοπόννησο και την Δυτικά Ελλάδα από την υπόλοιπη χώρα

Ο Παναγιώτης Φιακάς από το μπλόκο του Ισθμού δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι θα αποχωρήσουν από την Παλαιά Εθνική Οδό στις 22:00 απόψε, γεγονός που σημαίνει ότι για 7 ώρες δεν θα υπάρχει οδός διέλευσης από την Κόρινθο προς την Αθήνα.

Μεγάλες ουρές κι απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι οδηγοί στην Αργολίδα, από το μπλόκο στους Μύλους, το οποίο έκλεισε στις 13:00 και δεν αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με τους αγρότες, πριν από τις 18:00 απόψε. 

 

 

Στο μπλόκο βρίσκονται πολλοί αγρότες με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες, ενώ μοιράζουν  και μοιράζουν πορτοκάλια στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ δεν λείπουν και οι διαπληκτισμοί από οδηγούς που θέλουν να περάσουν, αλλά τους απαγορεύεται η διέλευση.

 

Η ουρά των αυτοκινήτων εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων και η Αστυνομία, μέσα από ένα μικρό χωματόδρομο περιφερειακά των Μύλων, , προσπαθεί να παρακάμψει το μπλόκο και να διευκολύνει να περάσουν τουλάχιστον τα ΙΧ που έχουν εγκλωβιστεί.

 

Στις 15:00 έκλεισε, για δύο ώρες σύμφωνα με τους αγρότες, και η γέφυρα του Ευρώτα, στην Εθνική Οδό Σπάρτης –Τρίπολης, από αγρότες της Λακωνίας.

Κλειστός παραμένει στην Μεσσηνία ο Κόμβος του Ασπροχώματος, ενώ ενεργό παραμένει και το μπλόκο στο Καλό Νερό, στην οδό Καλαμάτας-Πύργου.