X

Παράλληλες συγκεντρώσεις για τo hot spot στο Σχιστό

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Σχιστό, για τις συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Ant1news

Δύο συγκεντρώσεις, με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Κερατσίνι και ολοκληρώθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Κινήσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ), ενώ η δεύτερη από μία κίνηση που υπογράφει ως Επιτροπή Κατοίκων Α' και Β' Πειραιά.

Η ΚΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση, ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύσουν στην ίδια του τη γειτονιά το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, στοχοποιώντας τους, δήθεν, για υποβάθμιση της περιοχής».

Την ίδια ώρα, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α' και Β' Πειραιά τάσσεται ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης "να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό". Ανάμεσα στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.

Οι δύο ομάδες διαδηλωτών βρίσκονταν στις δύο άκρες της Γρηγορίου Λαμπράκη και ανάμεσά τους αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

 

 

 

 

Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες στους επιβατικούς σταθμούς Ε7 και Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά. Οι πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη, λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλμψη των ανθρώπων αυτών, που φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού ,γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα του Κέντρου Μετεγκατάστασης στο Σχιστό και κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του η τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία μεταφέροντας 532 άτομα. Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 492 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το «Βlue star 2» 40 άτομα από την Κω.