X

Ο Δήμος έβαλε παράνομο “χαράτσι” μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ

Αν και το έχει απαγορεύσει η Περιφέρεια, ο Δήμος έβαλε ειδικό τέλος, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού, για την ανέγερση σχολικών μονάδων. Έντονες αντιδράσεις.

Ant1news

Το ειδικό τέλος - χαράτσι (0,30 ευρώ/τ.μ) που ήθελε να επιβάλει στους δημότες του ο Δήμος Ωραιοκάστρου για την κατασκευή νέων σχολείων και το οποίο είχε ακυρώσει με απόφασή του ο Γ. Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, φαίνεται πως κάνει τώρα την εμφάνισή του με τους πρώτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που φτάνουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δήμου!

Την αποκάλυψη έκανε- σύμφωνα με το politesoraiokastrou.gr- ο τέως αντ/ρχος Τ. Ε. κ Α Πολυχρονίδης, ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της ακύρωσης του ειδικού τέλους - χαράτσι.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, μετά τις προσφυγές του κ. Κελεσίδη και ορισμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (Α. Πολυχρονίδη, Δ. Καρασαββίδη, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Παρισόπουλου, Γ. Λαζαρίδη, και Δ. Δεληπάλα), η απόφαση της διοίκησης του δήμου ακυρώθηκε ως «αόριστη, ασαφής και ανεπαρκώς αιτιολογημένη».

Η απόφαση αυτή του Δήμου να επιβάλει το ειδικό τέλος-χαράτσι που ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης-, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι είχαν κατηγορήσει τον δήμαρχο κ. Γαβότση για ανακολουθία των προεκλογικών του υποσχέσεων και για υιοθέτηση εύκολων λύσεων, μέσα σε μία πολύ οικονομικά δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικογένεια.

Ακολουθεί το κείμενο του κ Πολυχρονίδη

Φίλες και φίλοι,

οι της Διοίκησης του Δήμου μας "δεν παίζονται".

Παρότι ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης έκανε αποδεκτή την προσφυγή μας και ακύρωσε την απόφαση της Διοίκησης για την επιβολή ειδικού τέλους-ΧΑΡΑΤΣΙ 0,30?/τ.μ., κάποιοι εκεί στο Δημαρχείο λειτουργούν στον δικό τους κόσμο και χρεώνουν το ειδικό τέλος στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως φαίνεται και από τους δύο λογαριασμούς ενός συμπολίτη μας που σας παραθέτω.

Καλούμε τους Διοικούντες για ακόμη μία φορά να σοβαρευθούν και να κάνουν επιτέλους αυτό για το οποίο οι συμπολίτες μας τους εξέλεξαν:

Να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα τους και να μην τους δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν..

Με εκτίμηση

Ανέστης Πολυχρονίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

π. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων