X

Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα ΙΧ

Τα πρώτα ραβασάκια αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο. Περίοδος «χάριτος» σε οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα; Πώς θα προκύψουν τα ονόματα των "ξεχασιάρηδων".

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Πρόστιμα «φωτιά» ακόμη και ποινές φυλάκισης, αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή έχουν ανασφάλιστο το όχημά τους.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ετοιμάζουν λίστες με τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών, μαζί με το υπουργείο Μεταφορών και τα πρώτα ραβασάκια αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο.

Έτσι, όσοι αποδειχτεί ότι δεν πέρασαν το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ ή είναι ανασφάλιστο θα πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Σαφάρι ελέγχων για Ανασφάλιστα & ΚΤΕΟ

Χωρίς ΚΤΕΟ

-       Πρώτη λίστα το Μάρτιο

-       1.500.000 οχήματα στο μικροσκόπιο

-       Πρόστιμο 150 ευρώ μέσω TAXIS

Ανασφάλιστα

-       1.000.000 οχήματα στο μικροσκόπιο

-       Πρόστιμο 250 ευρώ

-       Αφαίρεση πινακίδων- άδειας

-       Φυλάκιση ως 3 έτη & πρόστιμο ως 3.000 ευρώ

Περίοδος «χάριτος» δέκα ημερών αναμένεται να δοθεί στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους, μέσα στις οποίες πρέπει όχι μόνο να πληρώσουν το κόστος των ασφάλιστρων αλλά και το πρόσθετο τέλος. Το ποσό θα δίνεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Αν κάποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει το ειδοποιητήριο πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.