X

Σε “εφιάλτη” εξελίσσεται η γρίπη

Αυξάνεται, ώρα με την ώρα, ο αριθμός των νεκρών και των σοβαρών κρουσμάτων της γρίπης  Μόνο σήμερα έχασαν την ζωή τους 6 άτομα. Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Ant1news

Σε έναν κακό εφιάλτη φαίνεται να εξελίσσεται η γρίπη τα τελευταία 24ωρα η οποία βρίσκεται σε έξαρση. Μάλιστα μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κορυφωθεί.

Ο αριθμός των νεκρών αλλά και των σοβαρών κρουσμάτων από τη γρίπη δεν έχει «φρένο». Οι θάνατοι που δηλώθηκαν μόνο σήμερα αγγίζουν τους 6, ενώ ο συνολικός αριθμός νεκρών φτάνει τους 71.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τις ημερήσιας έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ τα περιστατικά των νέων κρουσμάτων σε ΜΕΘ που δηλώθηκαν σήμερα είναι 8, ενώ μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 121 ασθενείς.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευθέντων σε ΜΕΘ ξεπερνά τους 275. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, θα ενισχυθούν με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές. Η σχετική προκήρυξη για τις προσλήψεις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι  του Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση της γρίπης στα σχολεία.Οι μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα θα μπαίνουν σε «καραντίνα» μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο

Τέλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνει έκκληση σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.