X

Αγρότες Ρεθύμνου: Έκαναν την “κηδεία” της Κυβέρνησης (Βίντεο)

Μαύρες κορδέλες και… στεφάνια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Ant1news

Την… κηδεία της Κυβέρνησης έκαναν αγρότες από το Ρέθυμνο, σε ένα συμβολικό δρώμενο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Rethemnos News, αγρότες κατέθεσαν στεφάνια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με νεκρώσιμα και αφίσες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι αγρότες απέκλεισαν το κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) καθώς και υποκαταστήματα τραπεζών, αφήνοντας ανοικτό τον κόμβο Ατσιπόπουλου.

 

 

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, καθώς σήμερα εκδόθηκε η απόφαση για τη δίκη του Γερμανού ακαδημαϊκού Χάιντς Ρίχτερ, σχετικά με το περιεχόμενο βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε αθώο τον Γερμανό ιστορικό, εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για αναφορές που συνιστούσαν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού».

 

Στα Χανιά, νωρίς το πρωί, αγρότες-μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας ύψωσαν ένα μεγάλο πανό στην κεντρική είσοδο της αγοράς, με το οποίο καλούσαν τους πολίτες να δώσουν και αυτοί το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 10:30 κατέβασαν το πανό και παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, κλείνοντας για λίγα λεπτά, το μεσημέρι και το απόγευμα, την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου.

Στο μπλόκο του Κλαδισού εξακολουθούν να παραμένουν άλλοι αγρότες, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παράπλευρους δρόμους.

 

Για αύριο, Πέμπτη, οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στις 19:00 στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να ταξιδέψουν για τον Πειραιά για να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα.