X

“Το αγόρι μου είναι γιος όλων των Ελλήνων”

Συγκίνηση προκαλεί ο πατέρας του αδικοχαμένου αξιωματικού Κωνσταντίνου Πανανά που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο.

Ant1news

«Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων, από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου Έθνους, αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδος μας».

Αυτά ήταν τα συγκινητικά λόγια του πατέρα του αδικοχαμένου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνου Πανανά που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, με αποτέλεσμα των θάνατο των τριών μελών του πληρώματος, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ο ταξίαρχος, Παναγιώτης Πανανάς, μιλώντσας στο Mega είπε πως ο γιος του ήταν μάχιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τονίζοντας πως δεν ήταν «ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος».

«Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες» είπε ο Παναγιώτης Πανανάς.

«Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος ότι η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της» κατέληξε.

Χθές εντοπίστηκε και η Τρίτη σορός, του Kυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση. Οι σοροί των άλλων δύο χειριστών του ελικοπτέρου είχαν εντοπιστεί από την Π¨εμπτη  το πρωί σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου, το οποίο πέταγε σε ύψος 400 ποδιών.

Αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος ενώ τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Σούπερ πούμα της πυροσβεστικής αναχώρησε από την Κίναρο χθές το μεσημέρι μεταφέροντας τις σορούς των αξιωματικών με προορισμό το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στον Υμηττό και από εκεί στο 251 ΓΝΑ προκειμένου να γίνει νεκροτομή .