X

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Προσφυγικό

«Η ΝΔ  δεν δέχεται μαθήματα από εκφραστές πολιτικών και γεωπολιτικών κυβιστήσεων» αναφέρει ανακοίνωση της Συγγρού.

Ant1news

Συνεχίζεται  ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με αφορμή την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση επιτίθεται στην Κυβέρνηση αναφέροντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν δέχεται μαθήματα από εκφραστές πολιτικών και γεωπολιτικών κυβιστήσεων». 

Όλη η ανακοίνωση η ΝΔ

«Ειλικρινά προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος ΣΥΡΙΖΑ μας απαντάει; Εκείνος που πιστεύει στην έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και στη διάλυση της Ατλαντικής Συμμαχίας ή εκείνος που μαζί με την Τουρκία και τη Γερμανία υπέβαλε αίτηση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού;  Η Νέα Δημοκρατία που διαχρονικά πιστεύει στη συμμετοχή της χώρας στην κοινότητα των δυτικών δημοκρατιών, δεν δέχεται μαθήματα από εκφραστές πολιτικών και γεωπολιτικών κυβιστήσεων». 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει τί από τα δύο ισχύει:Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ανακοίνωσή της, ή δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή; Κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες. Όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα».

 Η ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία αναφέρεται το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού έκανε λόγο για «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ «από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό κόμμα».