X

Ξέσπασμα από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την κακοποίηση ζώων στις κινητοποιήσεις

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά από τις Εισαγγελίες Αθηνών και Ρεθύμνης την ποινική δίωξη των «ευρηματικών» δραστών.

Ant1news

Αναφορά σχετικά με την κακοποίηση ζώων στις κινητοποιήσεις διαφόρων επαγγελματικών ομάδων κατέθεσε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ύστερα από τις αναφορές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης.

Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις διάφορες κινητοποιήσεις των διαφόρων επαγγελμάτων «πρωταγωνιστούν» ζώα τα οποία κακοποιούνται, αφού είτε βάφονται με σπρέι, είτε σύρονται από τα αυτιά, είτε χτυπιούνται αγνοώντας το τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

Τι αναφέρει η ΠΦΠΟ

"Η ΠΦΠΟ αποφάσισε να τους το θυμίσει, αφενός ζητώντας από τις Εισαγγελίες Αθηνών και Ρεθύμνης την ποινική δίωξη των «ευρηματικών» δραστών για παράβαση του Ν.4039/2012 και ειδικότερα του άρθρου 16 περί ‘Κακοποίησης ζώων’ και του νόμου 1197/81, ως τροποποιήθηκε, και αφετέρου ζητώντας την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) από την ΕΛ.ΑΣ για την πασιφανή αδυναμία (αν όχι αδιαφορία) των αστυνομικών οργάνων να εφαρμόσουν το νόμο και να προστατεύσουν την ευζωία των ανυπεράσπιστων ζώων παρά τις διακηρύξεις και εντολές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν κατ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν οι διαδηλώνοντες τα ζώα ας μην έχουν απαίτηση η κοινωνία ή μέρος της κοινωνίας να τους συμπαρασταθεί."

Προσοχή σκληρές εικόνες