X

Από την Ελλάδα πέρασαν δύο συνεργοί των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι

Συνελήφθησαν στην Αυστρία και κρατούνται ως ύποπτοι για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

Ant1news

Στη Λέρο οδηγούν τα ίχνη δύο συνεργών των τζιχαντιστών που προκάλεσαν το λουτρό αίματος στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ένας Αλγερινός και ένας Πακιστανός, που συνελήφθησαν στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, είχαν επιχειρήσει να περάσουν παράτυπα στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, ως Σύροι πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια.

Οι δύο συλληφθέντες ταξίδευαν μαζί με τους δύο βομβιστές του Ισλαμικού Κράτους, που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία της αυστριακής Εισαγγελίας, τα οποία επιβεβαίωσε ο Εισαγγελέας του Σάλτσμπουργκ, Robert Holzleitner, στην Καθημερινή, οι δύο άνδρες είχαν διαβατήρια Συρίας, με σειριακό αριθμό παρόμοιο εκείνων που είχαν βρεθεί δίπλα στα διαμελισμένα πτώματα των καμικάζι του Παρισιού.

Τον Αλγερινό και τον Πακιστανό, που κρατούνται στην Αυστρία μετά τη σύλληψή τους στις 10 Δεκεμβρίου σε καταυλισμό προσφύγων στο Σάλτσμπουργκ, είχαν εντοπίσει στη Λέρο άνδρες της Frontex. Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για πλαστογραφία, αλλά μετά την παραπομπή τους στον Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κω, αφέθηκαν ελεύθεροι με υπηρεσιακό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. που τους υποχρέωνε να  εγκαταλείψουν την Ελλάδα εντός 30 ημερών.

Αντίθετα, οι δύο συνταξιδιώτες τους που συμμετείχαν στο σχέδιο επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου δεν εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ελέγχου τους στη Λέρο και τους επιτράπηκε να συνεχίσουν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό το Παρίσι, «ταυτοποιημένοι» ως Σύροι πρόσφυγες.