X

Σάλος από τις αναφορές Λαζόπουλου για Σόιμπλε και ανάπηρους

Να ζητήσει συγγνώμη προέτρεψε τον Λαζόπουλο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Σφοδρή επίθεση από Κυριάκο Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ. Τι απαντά ο ίδιος.

Ant1news

Σε… φάουλ υπέπεσε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του, όταν στη διάρκεια κριτικής που ασκούσε στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε ένα σχόλιο το οποίο προσβάλλει χιλιάδες άτομα με κινητική αναπηρία.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Λαζόπουλος είπε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας: «Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

Μέσα σε λίγα λεπτά, τα social media πήραν “φωτιά”, με επικριτικά σχόλια που κατηγορούσαν τον καλλιτέχνη για απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ σχολιάστηκε εξίσου αρνητικά και το χειροκρότημα του κοινού. Το θέμα απασχόλησε και τα γερμανικά ΜΜΕ.

 

 

 

Τον Λάκη Λαζόπουλο “κατακεραύνωσε” ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από μία φωτογραφία με τη μητέρα του, Μαρίκα.

 

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Λάκη Λαζόπουλο να ζητήσει συγγνώμη για τις αναφορές του στην αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να επανορθώσει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η χτεσινή τηλεοπτική τοποθέτηση του φίλου του πρωθυπουργού Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του Βόλφαγκ Σόιμπλε, προφανώς λειτουργεί ως παράδειγμα για το πώς καταπολεμούνται στην πράξη οι παθογένειες των ΜΜΕ».

Το Ποτάμι: Η σάτιρα ως όπλο εκφασισμού της κοινωνίας

«Η ελευθερία της έκφρασης, ακόμη και στις πλέον ακραίες εκδοχές της, πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Όμως τα ρατσιστικά ξεσπάσματα μίσους και η προσβολή των ανθρώπων με αναπηρία, όταν γίνονται με πρόσχημα τη σατιρική κριτική, συνιστούν ύπουλο όπλο εκφασισμού του κοινού.

Πόσο μάλλον όταν εκπορεύονται από τον επίσημο διασκεδαστή της πρωθυπουργικής αυλής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA FM», ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία αξίωσε μία δημόσια συγγνώμη από τον Λάκη Λαζόπουλο. «Περιμένουμε από το Λαζόπουλο να ζητήσει συγνώμη και να μας δώσει βήμα. Κατά τον Λαζόπουλο, ο Στήβεν Χόκινγκ θα έπρεπε να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης “καθηλωμένος σε μια ιδέα”», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον Λάκη Λαζόπουλο στην οποία μεταξύ άλλων ζητά "όχι μία αλλά χίλιες συγγνώμες" ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό".

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου.