X

Ασφυκτική η κατάσταση στη Λέσβο – Μεγάλες οι ροές των μεταναστών

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν καταγραφεί μέσα σε τρεις ημέρες. Ένα 3χρονο αγόρι εντοπίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης. Μεταφέρθηκε με C130 στην Αθήνα.

Ant1news

Πολύ μεγάλες συνεχίζουν να είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων τα τελευταία 24ωρα στη Μυτιλήνη.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν καταγραφεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Λέσβο, ενώ συνεχίζεται το έργο του Λιμενικού και της Frontex στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Μάλιστα, ένα αγοράκι 3 ετών παρ ολίγον να χάσει τη ζωή του όταν βρέθηκε να κολυμπά ανοιχτά της Μυτιλήνης, μαζί με μια νέα ομάδα προσφύγων. Ο ανήλικος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και εν συνεχεία μεταφέρθηκε με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, από όπου το μεσημέρι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα μόνο στη Λέσβο έχουν διασωθεί 2.090 πρόσφυγες μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ασφυκτική είναι η κατάσταση στο hotspot της Μόριας. 

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" με 1835 μετανάστες και πρόσφυγες, από Μυτιλήνη και Χίο. Το "Αριάδνη" παρέλαβε 1105 άτομα από τη Μυτιλήνη και 730 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν ακόμα δύο πλοία εντός της ημέρας. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" που παρέλαβε 1354 μετανάστες και πρόσφυγες, 908 από τη Μυτιλήνη και 446 από τη Χίο και το "blue star 2" με 70 άτομα από την Κω. Χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το "Νήσος Μύκονος" με 593 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.