X

Ανοίγουν λόγω κακοκαιρίας τα μπλόκα των αγροτών

Με το βλέμμα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα οι αγρότες. Ποια μπλόκα άνοιξαν. Αυξημένη είναι η κίνηση στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.

Ant1news

Ανοικτούς δρόμους προσωρινά, λόγω επιδείνωσης του καιρού, αποφάσισαν στα περισσότερα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας οι αγρότες.

Εξαίρεση αποτελούν τα οκτώ μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία και τον κόμβο Νησελίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που είναι σε επ' αόριστον αποκλεισμό περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Ίδια παραμένει η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, με τους Έλληνες αγρότες να έχουν ανοικτά τα σύνορα, αλλά τους Βούλγαρους αυτοκινητιστές να τα κρατούν κλειστά στη γειτονική χώρα.

Την απόφαση να ανοίξουν τα διόδια στα Μάλγαρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης αλλά και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά της περιοχής, έλαβε και η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου.

Τα διόδια στα Μάλγαρα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και αύριο το πρωί, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου.

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί, πάντως, η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».