X

Απίστευτο! Γοριλάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή (βίντεο)

Ελάχιστοι γορίλες έχουν γεννηθεί με καισαρική σε όλο τον κόσμο. Το μωρό χαίρει άκρας υγείας ενώ η μητέρα του  αναρρώνει.

Ant1news

Η καισαρική επέμβαση δεν είναι τελικά ανθρώπινο προνόμιο.

Στο ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ γεννήθηκε ένα γοριλάκι γένους θηλυκού με καισαρική τομή και με τη συμβολή γυναικολόγου! Σαν να ήταν ανθρώπινο βρέφος.

Πρόκειται για τον πρώτο γορίλα που έρχεται στη ζωή με αυτό τον τρόπο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πρώτες ημέρες ήταν αρκετά κρίσιμες για τη ζωή της καθώς χρειαζόταν αναπνευστική υποστήριξη. Πλέον έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και πίνει γάλα με το μπιμπερό

Η σπάνια καισαρική τομή έγινε λόγω έκτακτης ανάγκης καθώς η μητέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα προεκλαμψίας απειλητικά για τη ζωή της.

Η επέμβαση έγινε από τον Ντέιβιντ Κάχιλ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και γυναικολόγο στο τοπικό  νοσοκομείο St Michael. Ήταν η πρώτη καισαρική επέμβαση του γιατρού σε γορίλα. Γι' αυτό θεωρεί πως είναι και  το σημαντικότερο του μετά τα παιδιά του.

Το νεογέννητο μικροσκοπικό γοριλάκι χαίρει άκρας υγείας, ζυγίζει ένα κιλό αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση.