X

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε στούντιο της ΕΡΤ

Διακόπηκε βιαίως η ζωντανή επετειακή εκπομπή για τα 50 χρόνια της ΕΡΤ που παρουσίαζε η Λιάνα Κανέλλη. Σοβαρά τραυματίας τεχνικός.

Ant1news

Ακόμη μία φορά η ομάδα των αναρχικών Ρουβίκωνας εισέβαλε στα στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα που Λιάνα Κανέλλη και Πάνος Χαρίτος παρουσίαζαν μαζί το δελτίο ειδήσεων με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της δημόσιας τηλεόρασης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν φωνές με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να διακοπεί βιαίως. Η ομάδα (περισσότερα από 20 άτομα) των αναρχικών απαιτούσε να βγει στον αέρα και να διαβαστεί το κείμενό της.

Οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και τους έλεγαν διαρκώς να τους παραδώσουν το κείμενο αυτό υποσχόμενοι πως θα το διαβάζουν εκείνοι στον αέρα.

Οι αναρχικοί ήταν ανένδοτοι και τότε άρχισε να κλιμακώνεται η ένταση μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα είπαν τόσο η Λιάνα Κανέλλη όσο και ο Πάνος Χαρίτος υπήρξε ένταση με κινητά να πετιούνται στον αέρα.

Από την εισβολή τραυματίστηκε σοβαρά ένας τεχνικός, όπως αποκάλυψε και η βουλευτής του ΚΚΕ.

Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ βρίσκονται αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.

 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το περιστατικό

"Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.

Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.

Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης".

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εισβολής.