X

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μας πιέζει πολύ

Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νέες περικοπές στις συντάξεις, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών και κατηγορεί το ΔΝΤ ότι πιέζει «χωρίς κοινωνική ευαισθησία».

Ant1news

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπή συντάξεων έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις πιέσεις που ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το ΔΝΤ πιέζει πολύ, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και με τρόπο που δεν έχει νόημα οικονομικά, ενώ υποστήριξε ότι οι πιέσεις αυτές για νέα μέτρα ξεπερνούν την συμφωνία του καλοκαιριού.

"Θα κάνουμε ότι αναφέρεται στη συμφωνία του καλοκαιριού. Δεν θα κάνουμε τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο", ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκδήλωση «BBC World Questions: Europe and Greece», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή. Δήλωσε, δε, ότι η επιβίωση της χώρας εξαρτάται από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Εν τω μεταξύ, δεκτό έγινε το αίτημα της Ελλάδας για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο είχε συμφωνηθεί το 2012. Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την πληροφορία και πρόσθεσε ότι η ακύρωση του προγράμματος του 2012 έχει ακυρωθεί από τον Ιανουάριο του 2016 μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών.