X

Στο πλευρό της Ουγγαρίας η Ολλανδία για το δημοψήφισμα

Έχει κάθε δικαίωμα να διεξάγει δημοψήφισμα η Ουγγαρία αναφέρει ο Υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας.  Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η ερώτηση και το αποτέλεσμα.

Ant1news

Η Ουγγαρία έχει το δικαίωμα να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με τις ποσοστώσεις των μεταναστών, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας, Klaas Dijkhoff, ο οποίος κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διεξάγει δημοψηφίσματα. Φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλές αυτές τις μέρες για τα ευρωπαϊκά θέματα», είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, εν όψει της συνάντησης της Δικαιοσύνης της ΕΕ και Εσωτερικών Υποθέσεων».

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα για υποχρεωτικές ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τους μετανάστες, μια κίνηση που έχει ενοχλήσει τις Βρυξέλλες.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει απαγόρευση για τα δημοψηφίσματα στο ευρωπαϊκό δίκαιο», ανέφερε ο Klaas Dijkhoff. «Πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει δημοψήφισμα, ποια θα είναι η ερώτηση, ποιο θα είναι τα αποτέλεσματα και στη συνέχεια τι θα πάρει πίσω στο ευρωπαϊκό τραπέζι η κυβέρνηση".