X

Πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη στα Διαβατά και έφυγαν για Ειδομένη

Δεκάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, έριξαν τμήμα του φράχτη και κατευθύνονται προς τα σύνορα.

Ant1news

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ ώστε με την πρώτη ευκαιρία να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για της χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπη, είναι οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ομάδες προσφύγων που έφτασαν χθες στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, έριξαν τμήμα του φράχτη στο πίσω μέρος του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου και κατευθύνονται προς την Ειδομένη.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που βρέθηκε στην περιοχή, είπε οτι «από το στρατόπεδο έχει φύγει πολύς κόσμος, από ό,τι τουλάχιστον μπορώ να κρίνω, και δεν μπορούν φυσικά να τους εμποδίσουν ούτε η αστυνομία, ούτε ο στρατός γιατί υπάρχει φόβος να προκληθούν και επεισόδια».

 

«Αυτοί που φεύγουν, ή τουλάχιστον αυτό που είδα εγώ, είναι κυρίως νέα παιδιά. Έχουν τα σακίδιά τους, τις αποσκευές τους και έχουν πάρει τον δρόμο προς τα πάνω. Απ΄ ό,τι μου είπαν ο συνταγματάρχης και ο κ. Παπαθεμελής σήμερα το πρωί ήταν 2.100 άτομα. Τώρα, πόσοι έχουν φύγει δεν μπορώ να σας πω. Έχουν πάει προς τα πάνω, φεύγουν στα σύνορα. Δεν περιμένουν να έρθουν λεωφορεία να τους πάρουν. Η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Οι νέοι φεύγουν γιατί είναι νέοι. Οι οικογένειες όμως μένουν».

 

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκης Παπαθεμελής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι «όσοι βρίσκονται στο κέντρο δεν είναι υπό κράτηση, όσο και αν προσπαθούν οι υπεύθυνοι του κέντρου να τους κρατήσουν εκεί».