X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για όλα τα γούστα κι αυτό το Σαββατοκύριακο!

Ant1news

Το Σαββατοκύριακο μας «κλείνει» το μάτι… Δείτε 5+1 προτάσεις για ένα ξεχωριστό διήμερο!

ΣΙΝΕΜΑ

 

«Spotlight: Όλα στο φως»,  «Το ξύπνημα της άνοιξης», «Πρακτοράτζα», «Καυτός ήλιος», «Οι θεοί της Αιγύπτου», «Το δάσος» οι ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις ταινίες καθώς και τα trailer τους...

ΘΕΑΤΡΟ

«Η όπερα της πεντάρας» με Καραμπέτη, Λούλη στο Παλλάς

 

 «Η όπερα της πεντάρας», το αριστουργηματικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτστο Θέατρο Παλλάς σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Σε έναν πολυπληθή θίασο, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Χρήστος Λούλης (Μακχήθ), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυρία Πίτσαμ), Άγγελος Παπαδημητρίου (Κύριος Πίτσαμ), Λυδία Φωτοπούλου (Τζέννυ), Νίκος Καραθάνος (Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν), Νάντια Κοντογεώργη (Πόλλυ), Κίκα Γεωργίου (Λούσυ), ενώ τους πλαισιώνει ζωντανά 12μελής ορχήστρα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Κ.Ο.Α. στο… Μετρό! 

 

Συναυλίες μουσικών συνόλων στους σταθμούς «Ομόνοια», «Πειραιάς» και «Σύνταγμα» από 27 Φεβρουαρίου...

Τρία μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α. θα δώσουν ισάριθμες συναυλίες, δωρεάν παρακολούθησης για το κοινό, σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό. Προηγείται η συναυλία που θα δώσει το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών (Παναγιώτης Καίσαρης- τρομπέτα, Γιάννης Καραμπέτσος-τρομπέτα, Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι, Κώστας Σίσκος-κόρνο, Γιώργος Ραράκος- τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά ) αυτό το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο σταθμό «Ομόνοια».

Κι ακολουθούν συναυλίες από α ) το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος- φαγκότο ) το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 13.00 στο σταθμό «Πειραιάς» και γ ) το Τρίο εγχόρδων με φλάουτο (Φρανκ Γιάρκε-φλάουτο, Χριστόφορος Καραθανάσης-βιολί, Μάνος Γουβέλης- βιόλα, Χριστίνα Κούτρου-βιολοντσέλο ) το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 13.00, στο σταθμό «Σύνταγμα».

Οι Electric Litany για δυο συναυλίες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη 

 

Με δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο, ανανεώνουν οι Electric Litany την επαφή τους με το ελληνικό κοινό. Στην Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν 26/2 στο "8 Ball club" και στην Αθήνα στο "Fuzz club" το Σάββατο 27/2

ΧΟΡΟΣ

Alaska της Ίρις Καραγιάν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

Στο πνεύμα στήριξης που παρέχει στους Έλληνες χορογράφους, η Στέγη φέρνει φέτος στη σκηνή την Ίριδα Καραγιάν και την ομάδα Ζήτα σε μία ανατρεπτική παράσταση σύγχρονου χορού από τις 26 Φεβρουαρίου

Στη νέα παραγωγή της, η Ίρις Καραγιάν εμπιστεύεται και πάλι έναν από τους μόνιμους συνεργάτες της, τον τσελίστα και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Νίκο Βελιώτη, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες από τον ευρύτερο χώρο των τεχνών, προσκαλώντας τον θεωρητικό Τέχνης, επιμελητή εκθέσεων και συγγραφέα Σωτήρη Μπαχτσετζή ως σύμβουλο δραματουργίας και τον εικαστικό Γιώργο Μαραζιώτη στη δημιουργία του σκηνικού περιβάλλοντος. Μαζί με την ομάδα Ζήτα, πειραματίζονται με τις αισθήσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές λειτουργούν σε σχέση με την αντίληψη και την κατανόηση της εικόνας σε κίνηση.

Μέσα σε έναν άδειο λευκό χώρο, πέντε σώματα κινούνται σε διαρκή επαφή. Κατευθύνουν την προσοχή τους σε μια χορογραφία που σχεδιάζεται πάνω στις επιφάνειες των σωμάτων και, σταδιακά, στο χώρο που προκύπτει καθώς απομακρύνονται. Γλιστρούν το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργούν στενούς, οριακούς χώρους, ενεργοποιούν και δέχονται κινητικά ερεθίσματα. Πρωταρχικό σημείο της έρευνας του έργου είναι η εμπειρία της επαφής των σωμάτων με βασικό άξονα την αφή. Οι χορευτές δουλεύουν με την ιδέα ότι η κάθε κίνηση που δημιουργεί την επαφή μεταξύ των σωμάτων προεκτείνεται και επιχειρεί να μπει στο σώμα του άλλου. Η λεπτομέρεια της κίνησης του συνόλου και του καθενός ξεχωριστά, σαν σε κοντινό πλάνο (close-up), βάζει τον θεατή σε διαδικασία θέασης μιας μικροχορογραφίας. Αυξομειώσεις εντάσεων, εναλλαγές στην ταχύτητα και το ρυθμό δημιουργούν χώρους δράσης ανάμεσα στο φανταστικό και το ρεαλιστικό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

 

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι Πρεσβείες των Αφρικανικών χωρών και τα Επίτιμα Προξενεία που είναι διαπιστευμένα στην Ελληνική Δημοκρατία, διοργανώνουν την 5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2016. Όλες οι προβολές του αφιερώματος θα γίνουν με ελεύθερη είσοδο.

Στη διάρκεια της 5ης Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου θα προβληθούν συνολικά δεκατέσσερις ταινίες μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ, από δέκα αφρικανικές χώρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να εξοικειωθεί με τις πολιτιστικές εμπειρίες της κάθε χώρας. Σκοπός είναι οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα την Αφρική του σήμερα, να την αναγνωρίσουν γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που μπορεί να προσφέρει, μια ήπειρος με έντονες πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, η οποία από τον Βορρά μέχρι το Νότο πασχίζει να κατακτήσει την πρόοδο και την εξέλιξη. Μέσα από αυτό το πλούσιο οπτικοακουστικό ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο, όπου τονίζεται τόσο η διαφορετικότητα όσο και η συλλογικότητα, η εκδήλωση στοχεύει στην οικοδόμηση μιας στενότερης πολιτιστικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες που συμμετέχουν από την Αφρική, και τους αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς τους, και ελπίζει να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες στον οπτικοακουστικό τομέα.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα

 

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση παρουσιάζει στο Θέατρο Θησείον το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare, μια παράσταση για παιδιά και εφήβους.

Η ρομαντική κωμωδία του William Shakespeare περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το βασιλιά Θησέα, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Το έργο συμπλέκει τρεις κόσμους: τον κόσμο των ξωτικών, των Νεράιδων και των πνευμάτων της φύσης, τον πραγματικό κόσμο των ευγενών και του βασιλιά και τον κόσμο των ταπεινών μαστόρων με την απλοϊκότητα και την αφέλειά τους. Το σκοτάδι της νύχτας και το μεγάλο πυκνό δάσος είναι το τέλειο σκηνικό για να εκτυλιχθεί η κωμωδία.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις προκύπτουν από το μπλέξιμο των τριών κόσμων μεταξύ τους. Καταλυτικό ρόλο στην δράση παίζει ο Πουκ – το σκανταλιάρικο ξωτικό – που σκορπά το μαγικό φίλτρο και μαγεύει τους λάθος ανθρώπους. Κυρίαρχο στοιχείο του έργου είναι το φυσικό περιβάλλον και η αγάπη προς αυτό. Με όπλο το χιούμορ, την απλότητα και την ευθύτητα οι μικροί και μεγάλοι θεατές έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η αγάπη, η δικαιοσύνη, η τόλμη, η φιλία, οι ανθρώπινες σχέσεις, η συναδελφικότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

Πέντε ηθοποιοί, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του William Shakespeare.