X

Προσφυγικό: Στη Χίο το πρώτο πλωτό “ξενοδοχείο” (βίντεο)

Εκατοντάδες άνθρωποι θα φιλοξενηθούν μέχρι την Κυριακή στο ταχύπλοο που κατέπλευσε στη Χίο, με σκοπό την προσωρινή διαμονή των προσφύγων.

Ant1news

Λίγο μετά τις 10:00 κατέπλευσε στο λιμάνι της Χίου το Tera Jet στο οποίο θα φιλοξενηθούν, μέχρι την Κυριακή οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έλαβε το βράδυ της Πέμπτης την απόφαση να παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στα νησιά, με σκοπό την αποσυμφόρηση της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου έχουν γεμίσει όλοι οι πιθανοί χώροι φιλοξενίας τους.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, που θα ισχύσει σε Λέσβο, Σάμο και Χίο, διευκρινίζοντας ότι, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα νησιά.

Στόχος, όπως είπε ο Θοδωρής Δρίτσας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Το Tera Jet, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το βίντεο του politischios.gr έχει δέσει μπροστά στο Τελωνείο του νησιού και θα χρησιμοποιηθεί εφόσον γεμίσουν οι χώροι φιλοξενίας του νησιού.