X

“STOP” στη δράση κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες και διακινούσε λαθραία ποτά

Άμεση και η εμπλοκή δυο αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ εδώ και καιρό. Το κύκλωμα δρούσε σε Αττική και Χαλκίδα, με τα μέλη του να εκδίδουν αλλοδαπές γυναίκες και να διακινούν λαθραία ποτά.

Άμεση και η εμπλοκή δυο αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να «δέσουν» την εμπλοκή δυο συναδέλφων τους, αφού τους «έβρισκαν» συνεχώς μπροστά τους στις έρευνες που έκαναν!

«Το χτύπημα» έγινε τις δυο τελευταίες ημέρες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας. Συνελήφθησαν τρία άτομα, όλοι Έλληνες  ενώ το ίδιο συνέβη με έναν Ειδικό Φρουρό κι έναν Υπαστυνόμο, που υπηρετούσαν σε Υπηρεσία της Αττικής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση του Ν. περί όπλων  και λαθρεμπόριο.

Η δράση του κυκλώματος ξεκινά στο 2014, ενώ όλα γινόταν με ιεράρχηση και διακριτούς ρόλους, βασικός δε σκοπός ήταν η σωματεμπορία  και η διακίνηση λαθραίων ποτών. Ειδικότερα τα ερωτικά ραντεβού γινόταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας, με τις εκδιδόμενες (αλλοδαπές) να εργάζονται και σε μπαρ που διατηρούσε στην Εύβοια, ένας απ` τους συλληφθέντες.

Το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος γνώριζε για τη δράση τουλάχιστον του «αρχηγού του» ενώ σε κάποια περίπτωση μεσολάβησε στην αγοραπωλησία ποτών (λαθραίων). Ακόμη από τις έρευνες του «Εσωτερικών Υποθέσεων», προέκυψε και η εμπλοκή του Υπαστυνόμου, που υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον Ε.Φ. Σε τουλάχιστον μια περίπτωση κι ενώ οι δυο τους εκτελούσαν από κοινού υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά  με τον αρχηγό του κυκλώματος , για θέμα που σχετιζόταν με τις παράνομες δραστηριότητες του.

Από τις κατ` οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (4) σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, (18) πλαστικά μπουκάλια με υγρό άγνωστης προέλευσης, χειρόγραφες σημειώσεις (πελατολόγιο), δελτίο ταυτότητας για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια, πλήθος κινητών τηλεφώνων και (72) χαρτόκουτα με επωνυμίες ποτών.

Από το μπαρ μέλους του κυκλώματος κατασχέθηκαν δεκάδες μπουκάλια ποτών, που δεν έφεραν τις ταινίες για το νόμιμο της εισαγωγής τους---ενώ στη κατοχή του Ε.Φ  βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε τους συλληφθέντες σε Τακτικό Ανακριτή.