X

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ίσως ήταν λάθος το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας

Αιφνιδίασε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας βρισκόμενος κατ’ ουσία πολύ κοντά στη πρόταση Μητσοτάκη για δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας.

Ant1news

Το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας αποτέλεσε προεκλογικά σημείο τριβής ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και το κλείσιμο του αποτέλεσε μια από τις πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις όμως στο Προσφυγικό οδήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριο Σαντορινιό, να αναθεωρήσει την άποψη του και να μιλήσει για λάθος σε ότι αφορά το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας.

«Αργήσαμε να τα υλοποιήσουμε και είναι μια πραγματικότητα αυτό. Υπήρχαν αντικειμενικές συνθήκες και δεν υπήρχε ο καλύτερος δυνατός συντονισμός. Μπορώ να σας πω ότι (για την Αμυγδαλέζα και το κλείσιμό της) ήταν και μία λάθος εκτίμηση, αλλά δεν μπαίνω στη λογική του να υπερασπιστώ όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Όμως, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαμορφώσουμε τους χώρους αυτούς και θα το κάνουμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός σε συνέντευξη του στο BHMAFM.

Η θέση του αυτή βρίσκεται πολύ κοντά σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, που μιλάνε για κλειστά κέντρα φιλοξενίας, θέση που παρουσίασε κι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τοποθέτηση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της δημιουργίας κλειστών κέντρων φιλοξενίας, με τον Πρωθυπουργό να απαντά πως η Κυβέρνηση θα κινηθεί με γνώμονα τις διεθνείς συμβάσεις.

Αρκετές ώρες αργότερα ο κ. Σαντορινιός επανήλθε με δήλωση του στην οποία υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του δεν αποδώθηκαν σωστά.