X

Σύσταση κοινής επιτροπής για τα “κόκκινα δάνεια”

Συνάντηση με τον Στουρνάρα είχαν οι Τσακαλώτος και Σταθάκης, για να εξετάσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ant1news

O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκαν σήμερα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τον Διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας.

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας «Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και για σχετικές διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής για την περαιτέρω επεξεργασία της στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τον συντονισμό για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου».

Το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης και ο υπουργός φέρεται να επιθυμεί να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος για το θέμα αυτό στο Eurogroup της Δευτέρας.