X

“Καμπάνες” για ...όργιο αισχροκέδρειας σε βάρος προσφύγων

"Λαβράκια" βγάζουν οι αυξημένοι έλεγχοι. Πληθώρα παραβάσεων του πλαφόν, άνθηση της "μαύρης εργασίας". Συνελήφθη 25χρονος για εξαπάτηση προσφύγων.

Ant1news

 

Σε συνέχεια των παραβάσεων που διαπίστωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο λιμάνι του Πειραιά όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή διενήργησε σχετικούς ελέγχους σε σημεία- επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις αυτές συμμορφώνονται στις ανώτατες καθορισμένες τιμές.

Σύμφωνα με τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 24 επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν εννέα (9) παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για υπέρβαση τιμή είδους και έλλειψη είδους, και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα αξίας 4.500 ευρώ.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή των Διαβατών διαπιστώθηκε παράβαση νόμου για άσκηση εμπορείου άνευ αδείας και αφορούσε σταθμευμένο όχημα που πωλούσε είδη περιπτέρου, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους και θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων.  

 

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, πραγματοποίησαν χθες (07-03-2016) εντατικούς ελέγχους στην περιοχή της Ειδομένης του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, σε τέσσερα (4) καταστήματα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν:

  • σε κυλικείο, η μη έκδοση εκατόν πενήντα πέντε (155) αποδείξεων συνολικού ποσού χιλίων διακοσίων πενήντα ευρώ (1.250 €), κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και ακόμη μία παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε ψητοπωλείο-ουζερί, η μη έκδοση δεκαέξι (16) αποδείξεων συνολικού ποσού εκατό ευρώ (100 €), κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και η απασχόληση τριών (3) εργαζομένων, χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε καντίνα, η απασχόληση εργαζομένου, χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και
  • σε καντίνα, η μη έκδοση είκοσι δύο (22) αποδείξεων συνολικού ποσού διακοσίων δώδεκα ευρώ (212 €), κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και μία παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σύλληψη 25χρονου για εξαπάτηση προσφύγων

Την ίδια ώρα, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Νέο Φάληρο ένας 25χρονος Έλληνας εκμισθωτής και οδηγός τουριστικού λεωφορείου, για απόπειρα εξαπάτησης προσφύγων από τη Συρία.

Ο 25χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί του.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να επιβιβάζει σε τουριστικό λεωφορείο είκοσι πέντε πρόσφυγες από την Συρία, τους οποίους οι συνεργοί του μετέφεραν από το λιμάνι του Πειραιά με μικρό λεωφορείο, προκειμένου να τους πάει στα σύνορα, εξαπατώντας τους ότι αυτά είναι ανοικτά για τη διέλευσή τους.

Ο 25χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε λίστα επιβατών και τιμιλόγιο που να αναγράφει την ημερομηνία και τον προορισμό του δρομολογίου και δεν είχε εκδώσει εισιτήρια και αποδείξεις είσπραξης για τους επιβάτες.

Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.