X

Νέα παράταση για την πώληση των “κόκκινων δανείων” σε hedge funds

Με τις υπογραφές Τσακαλώτου και Σταθάκη η τροπολογία, απαραίτητη «μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου».

Ant1news

Νέα παράταση, μέχρι τις 15 Απριλίου 2016, δίνεται στην αναστολή πώλησης κόκκινων δανείων που αφορούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας.

«Με την υπόψη τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου μέχρι την 15-4-2016 (από 15-3-2016 που ισχύει σήμερα), η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση που απορρέουν από τις αναφερόμενες δανειακές συμβάσεις», αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που υπογράφουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης η τροπολογία κρίνεται απαραίτητη «μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου».