X

Κόκκινα τριαντάφυλλα μοίρασαν Τσίπρας - Νταβούτογλου (βίντεο + φωτο)

Λουλούδια και χαμόγελα στις γυναίκες. Δώρο "έκπληξη" από τον Νταβούτογλου. Τι έγραψε στο Facebook για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ο Τσίπρας.

Ant1news

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στη Σμύρνη, για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στη σκιά της χθεσινής Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος κρατούσε κόκκινα τριαντάφυλλα, προκειμένου να τα μοιράσουν στις γυναίκες δημοσιογράφους που κάλυπταν την συνάντησή τους,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου έχει ετοιμάσει έκπληξη για το γεύμα στο οποίο θα παρακαθίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός: θα του χαρίσει ένα μπουζούκι!

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας μια ημέρα μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η οποία έληξε χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

 

Σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε:

«Συνεχίζουμε σήμερα τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό κ. Αχμετ Νταβούτογλου, στα πλαίσια του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στη Σμύρνη. Προχωρούμε σε μια σειρά σημαντικών διμερών συμφωνιών στην οικονομία, τον τουρισμό, την ενέργεια. Προωθούμε ακόμη την εφαρμογή του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, για να σταματήσουν να πνίγονται αθώοι στο Αιγαίο και να δοθεί ασφαλής δίοδος σε όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας, κατευθείαν από την Τουρκία. Και επιδιώκουμε περισσότερη διεθνή συνεργασία επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να βοηθήσουμε να έρθει ειρήνευση στην ταραγμένη γειτονιά μας».