X

Οι υπάλληλοι της Βουλής στηρίζουν τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Το ποσό των 1.000 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, αποφάσισε να διαθέσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής.

Ant1news

Το ποσό των 1.000 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τη στήριξη των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, αποφάσισε να διαθέσει άμεσα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής.

Επιπλέον, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου, να ενισχύσουν για μία ακόμη φορά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, τους πρόσφυγες μέσω των δομών υποδοχής και στήριξής τους, με συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Για το σκοπό αυτό και προς διευκόλυνση των κέντρων υποδοχής τονίζεται ότι κάθε εβδομάδα θα συγκεντρώνεται και θα αποστέλλεται, σε συγκεκριμένο κέντρο

υποδοχής, αποκλειστικά ένα είδος από τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, το είδος αυτό είναι «γάλα εβαπορέ και γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας». Την επόμενη θα συλλέξουν πάνες και μωρομάντηλα, εν συνεχεία φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό κ.ο.κ, ανάλογα με τις ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης με τα κέντρα και τις δομές υποδοχής.