X

Αλεξίσφαιρη ομπρέλα στο… “οπλοστάσιο” του Ολάντ (βίντεο)

Οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ ενέπνευσαν έναν εφευρέτη που κατασκεύασε ομπρέλα ανθεκτική σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Πρώτος την κράτησε ο Σαρκοζί και έπειτα ο Ολάντ.

Ant1news

Ο Τζέιμς Μποντ είναι σίγουρο ότι είναι ο ήρωας που κάθε άνδρας έχει ζηλέψει, όπως άλλωστε και τα δεκάδες υψηλής τεχνολογίας «όπλα» του.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε ένας αφυής άνδρας από το Χερβούργο όταν αποφάσισε να κατασκευάσει μια αλεξίσφαιρη ομπρέλα, ικανή να κρατήσει μακριά πέτρες, οξύ αλλά και σφαίρες!

Η ομπρέλα αυτή είναι πολύ της μόδας στις κοσμικές συζητήσεις στο Παρίσι, τόσο που δεν μπορούσε να μην κεντρίσει το ενδιαφέρον εκπομπών πολιτικής ποικίλης ύλης, αλλά και των δυνάμεων ασφαλείας στα Ηλύσια Πεδία, που πλέον τη θεωρούν απαραίτητο «όπλο» για την προστασία του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Η ομπρέλα είναι φτιαγμένη από κέβλαρ, ένα συνθετικό ύφασμα ελαφρύ σαν βαμβάκι αλλά πιο ανθεκτικό και από το ατσάλι. Κοστίζει 10.000 ευρώ και μόνο ο μηχανισμός λειτουργίας της ζυγίζει πάνω από δύο κιλά.

Στο «οπλοστάσιο» της προεδρικής φρουράς βρίσκεται από το 2011 και ο προκάτοχος του Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί, ήταν ο πρώτος πρόεδρος που έτυχε αλεξίσφαιρης προστασίας με μια ομπρέλα.