X

ΕΟΠΥΥ: Σε ισχύ η συνταγογράφηση με αριθμητικά όρια

Αντιμέτωποι ακόμα και με κυρώσεις οι γιατροί που δεν τηρούν το όριο συνταγογράφησης. Όριο και στην εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων.

Ant1news

Σε ισχύ βρίσκεται από τη Δευτέρα η συνταγογράφηση με αριθμητικά όρια και εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού που παραπέμπει.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αυγούστου του 2014, όπως τροποποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, το οριζόµενο αριθμητικό όριο εξετάσεων ανά παραπεµπτικό, ισχύει για όλα τα παραπεµπτικά που θα εκδοθούν την ίδια ημερομηνία, στον ίδιο ΑΜΚΑ και μέχρι τέσσερις ημερολογιακές ηµέρες μετά.

Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου από τον ιατρό, το διαγνωστικό εργαστήριο δεν αποζημιώνεται και δεν υποχρεούται να εκτελεί μέσω ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις που υπερβαίνουν το όριο.

Εν ολίγοι, οι κλινικοί γιατροί καλούνται να προσαρμοστούν στα ανώτατα όρια, τα οποία ενσωματώθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης του ορίου συνταγογράφησης, είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν ακόμα και κυρώσεις στους γιατρούς.

Στην ίδια απόφαση, προβλέπεται ότι για όλες τις πράξεις Πυρηνικής Ιατρικής που πραγματοποιούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και στις οποίες χρησιμοποιούνται ραδιοφάρμακα, αυτά θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το τιμολόγιο αγοράς τους και το Παρατηρητήριο Τιμών από 1η Ιανουαρίου 2014 και μέχρι την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.