X

Έτοιμος ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά

Στην τελική ευθεία η υποδοχή προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο, στον Κατσικά Ιωαννίνων. Προσπάθειες να πεισθούν οι πρόσφυγες να αφήσουν την Ειδομένη.

Ant1news

Ένας ακόμα χώρος φιλοξενίας προσφύγων ολοκληρώνεται στα Ιωάννινα, καθώς με γρήγορους ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης με τους πρόσφυγες.

Στο παλαιό αεροδρόμιο του Κατσικά Ιωαννίνων έχουν ήδη στηθεί 55 σκηνές, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων υγιεινής και του δικτύου υδροδότησης.

Στόχος είναι να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες από την Ειδομένη, οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να πεισθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες μέχρι τη στιγμή που θα μεταφερθούν νομότυπα στις χώρες της επιλογής τους.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στο Mega, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και σημεία ενημέρωσης, όπου στη δική τους γλώσσα οι πρόσφυγες θα πληροφορούνται σε ποια σημεία μπορούν να μεταφερθούν.

Εξήγησε δε ότι μόλις στα 20 χλμ. βρίσκεται η Ν. Καβάλα και το Χέρσο, ενώ αναφέρθηκε στα Διαβατά, στο Κουτσόχερο, στη Φιλιππιάδα και στα Γιάννενα. «Διαμορφώνονται συνεχώς κέντρα φιλοξενίας με σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», τόνισε ο υπουργός.