X

Με “κλειδί” του Φαλτσιανί ανοίγουν οι λίστες Λαγκάρντ - Μπόργιανς

“Απόλυτα εποικοδομητική” η δεύτερη συνάντηση τριών εισαγγελέων με τον πρώην τραπεζικό υπάλληλο της HSBC.

Ant1news


Οδηγίες για την αποκωδικοποίηση της λίστας Μπόργιανς αλλά και περαιτέρω στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ έδωσε ο πρώην υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος συναντήθηκε στο Παρίσι με τους οικονομικούς εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη.

H δεύτερη συνάντησή του Φαλτσιανί με τους εισαγγελείς χαρακτηρίζεται ως “απόλυτα εποικοδομητική” καθώς ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος έδωσε κατευθύνσεις για να αποκαλυφθούν  τα “μυστήρια” της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της λίστας Μπόργιανς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του euro2day.gr ο Φαλτσιανί, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, τους τρόπους απόκρυψης μεγάλων χρηματικών ποσών προκειμένου να μη φορολογηθούν.

Όπως διευκρινίζουν εισαγγελικοί κύκλοι, τα νέα στοιχεία εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα που διενεργείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι Έλληνες εισαγγελείς με τον Φαλτσιανί ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες αργότερα εμπλεκόμενοι στην λίστα Λαγκάρντ, εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ελληνική Δικαιοσύνη και πλήρωσαν το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί για φοροδιαφυγή.