X

Ιωάννινα: Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη (βίντεο)

Κάτοικοι που αντιδρούν στη φιλοξενία προσφύγων και αντιεξουσιαστές που τους συμπαραστέκονται εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τους πρόσφυγες και τις τοπικές αρχές αντίστοιχα.

Ant1news

Εξοργισμένοι κάτοικοι και αντιεξουσιαστές σε έξαλλη κατάσταση προκάλεσαν επεισόδια έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας στα Δολιανά και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτοικοι των Δολιανών Καλπακίου διαδήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας στην περιοχή τους, εμποδίζοντας τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες να πλησιάσουν.

Την ίδια ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε ζημιές στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων. Ομάδα νεαρών εισέβαλε στα γραφεία, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη για την οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και θέλησαν να μοιράσουν φυλλάδια. Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, αποχωρώντας προπηλάκισαν ένα στέλεχος του κόμματος κι έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων. Λίγο αργότερα, η αστυνομία προσήγαγε 18 άτομα.

 

 

 

Τα επεισόδια όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Επίθεση δέχτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, όταν επιχείρησε να επισκεφτεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά.

Στο σημείο βρίσκονταν ομάδες αντιεξουσιαστών, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας προς τους πρόσφυγες και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του Περιφερειάρχη κινήθηκαν εναντίον του.

 

 

 

Μετά από φραστική επίθεση, ο Α.Καχριμάνης αποχώρησε με έντονο το αίσθημα της δυσαρέσκειας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος των αντιεξουσιαστών.