X

Με κλούβες μετανάστες από τα νησιά στον Πειραιά

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι μετανάστες φορούσες χειροπέδες. Διαψεύδουν το περιστατικό κυβερνητικές πηγές και Γ. Κυρίτσης.

Ant1news

Με χειροπέδες, όπως αναφέρουν πληροφορίες φαίνεται πως έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί περίπου 150 παράτυποι μετανάστες στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί και Αφγανοί, οι οποίοι ήρθαν από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1.

Λίγο πριν τις 9 οι κλούβες τις ΕΛ. ΑΣ. Περίμεναν τους μετανάστες στο λιμάνι προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Μεταγωγών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και ταξίδεψαν με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης.

Εάν όντως ισχύει αυτό τότε πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως αναφέρουν ότι πρόκειται για μία συνήθη μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε προαναχωρησιακά κέντρα, ενώ σημειώνουν ότι αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπογράφηκε την Παρασκευή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν το γεγονός αυτό έτυχε να συμπέσει με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται από τα νησιά.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν δεμένοι μέσα στο πλοίο ή περιορισμένοι και δένονται μόνο όταν χρειαζόταν να αλλάξουν χώρο μέσα στο καράβι.

Kυρίτσης: Ήταν σε περιορισμένο χώρο, αλλά όχι δεμένοι

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης διέψευσε το γεγονός ότι οι μετανάστες ήταν δεμένοι εν πλω, τονίζοντας ότι η ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πως τους περάστηκαν χειροπέδες μιας χρήσης στη Μυτιλήνη, τις οποίες δεν φορούσαν στο καράβι, όπου ήταν «σε περιορισμένο χώρο, αλλά όχι δεμένοι».

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης είπε πως «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη» και ότι «πούλμαν» θα παραλάβουν τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν από το καράβι σε κλειστό τύπου κέντρο.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ωστόσο,  διακρίνονταν δύο κλούβες της αστυνομίας οι οποίες μπήκαν στο πλοίο για να παραλάβουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κέντρο Κορίνθου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της απέλασης.