X

Τραυματισμένη Ελληνίδα από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Μία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους εκατοντάδες τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες. Ασφαλείς και οι 50 Έλληνες μαθητές.

Ant1news

Μία Ελληνίδα βρίσκεται στη λίστα με τους εκατοντάδες τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα την ώρα της επίθεσης στους σταθμούς Μάλμπεκ και Σούμα του μετρό αλλά και στο αεροδρόμιο της πόλης.

Το θετικό ωστόσο είναι ότι η γυναίκα φαίνεται ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς τα τραύματά της ήταν ελαφρά.

Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας βρίσκονται, εν τω μεταξύ, οι 50 Έλληνες μαθητές λυκείων που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση των Ελλήνων ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Γ. Γραμματικάκη, οι μαθητές έφθασαν χθες στις Βρυξέλλες από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας (Τήλο, Άγραφα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Έβρο) και επρόκειτο να επιστρέψουν αύριο. «Είναι όλοι ψύχραιμοι και ακολουθούν τις οδηγίες των ιθυνόντων», αναφέρει ο Γ. Γραμματικάκης ο οποίος βρίσκεται αυτήν την ώρα μαζί με τα παιδιά στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρακολουθούν την Ολομέλεια.

Ο ίδιος στέλνει μήνυμα στους γονείς των παιδιών που ανησυχούν, ότι είναι όλα καλά στην υγεία τους και η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο. «Θα τους μιλήσουμε για την Ευρώπη. Και θα εξηγήσουμε σ΄αυτά τα παιδιά ότι όλες οι μεγάλες, αλλά και οι μικρότερες πόλεις, βρίσκονται πλέον υπό την απειλή της τρομοκρατίας μέχρι να αντιμετωπιστούν οι εστίες του κακού που βρίσκονται όμως μακριά από δω, στη Συρία και αλλού», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Γραμματικάκης. «Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα που βρίσκονται εδώ και χαμογελούν. Σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες χαίρονται την καλή πλευρά της Ευρώπης», καταλήγει.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι 17 μαθητές από το Λύκειο του Ραπτόπουλου της Ευρυτανίας που βρίσκονταν σήμερα το πρωί στους δρόμους των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων. Όπως εξηγεί η φιλόλογος που συνοδεύει τα παιδιά στην εκδρομή κ. Μπούτλα, αρχικά υπήρξε μεγάλη αγωνία καθώς το γκρουπ εγκλωβίστηκε μέσα στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια αντιλήφθηκαν ότι η ασφάλεια εκεί ήταν μεγάλη.

Οι 17 μαθητές και οι συνοδοί τους θα παραμείνουν στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα και θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο τους μόνο όταν οι αρχές δώσουν το «πράσινο φως» για να μετακινηθούν. Το πρόγραμμά τους έχει ανατραπεί ενώ οι συνοδοί τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουν το πώς και το πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στην Ελλάδα.