X

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας για τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας με απόφαση Τσακαλώτου.

Ant1news

Νέα Ομάδα Εργασίας με για τη διαμόρφωση προτάσεων και την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση οχημάτων και τα τέλη κυκλοφορίας δημιουργήθηκε μετά από απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η Ομάδα Εργασίας που αποτελείται από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας , θα έχει τη δυνατότητα να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της.

Η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται μέχρι τις 29.04.2016, οπότε και οφείλει να υποβάλει τις προτάσεις της.

Η σύστασή της αποδεικνύει τη βούληση του Υπουργείου Οικονομικών για δικαιότερη και αντικειμενικότερη φορολόγηση των οχημάτων και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών αδικιών που έχουν συσσωρευθεί.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδηςείχε αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα το υπουργείο βρίσκεται σε φάση αναζήτησης ενός μηχανισμού συγκέντρωσης όλων των στοιχείων που αφορούν τα αυτοκίνητα, από τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα έως τον τεχνολογικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ υπό μορφή ηλεκτρονικού τσίπ ή αυτοκόλλητου, προκειμένου να διευκολύνεται ο έλεγχος.

Από την απόφαση Τσακαλώτου πάντως φαίνεται ότι οι αναζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι ευρύτερες, με αλλαγές σε φόρους και τέλη κυκλοφορίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές έχουν πέσει προτάσεις αύξησης των φόρων στη βενζίνης (το πετρέλαιο φαίνεται να τη γλιτώνει ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες στις προσπάθειες εξόδου της οικονομίας από την ύφεση), αλλά και στα αυτοκίνητα με έμφαση στα μεταχειρισμένα.