X

Υπερασπίστηκε τον Νοτιοκορεάτη συνεργάτη του ο Τσακαλώτος

Ο Γκλεν Κιμ ασχολείται επί της ουσίας με όλα τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια

Ant1news


Επιβεβαίωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνεργασία του με τον Νοτιοκορεάτη Γκλεν Κιμ, επισημαίνοντας πως αποτελεί δικό του σύμβουλο και όχι του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ, υποστήριξε πως ο Γκλεν Κιμ ασχολείται επί της ουσίας με όλα τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε, η σύμβαση έγινε με το γραφείο του Νοτιοκορεάτη με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου καλοκαιριού, καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία.

Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι για ένα διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του αμισθί –«δεν είναι σπάνιο να δουλεύουν προ μπόνο και μετά να υπογράφουν σύμβαση», είπε χαρακτηριστικά μετά τις σχετικές επισημάνσεις του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής. 

«Αυτός ο φιλέλλην δούλευε δωρεάν; Αφού έδινε τόσο πολύτιμες συμβουλές τσάμπα, ε, τότε να τον χρησιμοποιήσουν κι άλλα υπουργεία», σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε.

«Μετά από 8 αναβολές δεν μου απαντήσατε, λογικά θα έπρεπε να αποχωρήσω από την αίθουσα», είπε προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας, εξάλλου, και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, υποστήριξε πως μέχρι το φθινόπωρο θα έρθει στη Βουλή η επικαιροποιημένη σύμβαση, καθώς έως τότε θα έχουν καταλήξει οι συζητήσεις του ελληνικού δημοσίου με τον επενδυτή.  Ως προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είπε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.