X

Στο Δικαστήριο σήμερα ο αεροπειρατής

Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ούτε στον ίδιο, ούτε στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ant1news

Ενώπιον Δικαστηρίου από το οποίο θα ζητηθεί η κράτησή του για συνέχιση των διενεργούμενων ερευνών, οδηγείται σήμερα ο 59χρονος αεροπειρατής στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το κυπριακό νομικό σύστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τις έρευνες, που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά, ούτε στην κατοχή του υπόπτου, ούτε και στο αεροσκάφος.

Σημείωσε επίσης, ότι από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες εξετάσεις τα κίνητρα του δράστη δεν φαίνεται να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

Σε ερώτηση, αν οι αιγυπτιακές αρχές ζήτησαν την έκδοση του 59χρονου, είπε ότι το ερώτημα είναι πρόωρο.

Ο  δράστης παραδόθηκε και συνελήφθη από τις αρχές, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν ενώ νωρίτερα εικόνες τηλεοπτικών μέσων έδειχναν τους τελευταίους επτά επιβαίνοντες να βγαίνουν από το αεροσκάφος, ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ ειδικής ομάδας της Αστυνομίας και του 59χρονου. Αίσθηση προκάλεσε ο πιλότος του αεροσκάφους ο οποίος για να σωθεί πήδηξε με σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου.