X

Τι λέει ο Βρετανός όμηρος για την selfie με τον αεροπειρατή

O 26χρονος Βρετανός Μπεν Ίνες ήταν ένας από τους 3 επιβάτες και το 4μελές πλήρωμα που παρέμεινε μέχρι το τέλος σχεδόν στο υπό κατάληψη αεροσκάφος.

Ant1news

Την ώρα που όλοι έξω από το αεροπλάνο της Egyptair αγωνιούσαν, ο αεροπειρατής και ένας εκ των Bρετανών ομήρων, έβγαζαν φωτογραφίες χαμογελώντας στην κάμερα. 

O 26χρονος Βρετανός Μπεν Ίνες, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους ομήρους, ζήτησε από τον Αιγύπτιο αεροπειρατή να φωτογραφηθούν μαζί, κάτι που ο τελευταίος δέχθηκε αμέσως.

O Βρετανός όμηρος, δήλωσε ότι ο λόγος που τράβηξε αυτή τη selfie ήταν για να δει από κοντά εάν τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ο αεροπειρατής ήταν αληθινά. «Υπέθεσα ότι αν η βόμβα του ήταν πραγματική δεν είχα τίποτα να χάσω όπως και να χει», είπε ο Μπεν Ίνες

Ο Ίνες ήταν ένας από τους 3 επιβάτες και το 4μελές πλήρωμα που παρέμεινε μέχρι το τέλος σχεδόν στο υπό κατάληψη αεροσκάφος. Κατάγεται από το Λίντς, ζει στο Αμπερντίν και απασχολείται στον τομέα της υγείας. Στο αεροπλάνο της Egyptair βρισκόταν για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

 

Μιλώντας στην Sun είπε: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί το έκανα, απλά πήρα ένα ρίσκο, ενώ προσπαθούσα να παραμείνω χαρούμενος παρά τις αντιξοότητες. Υπέθεσα ότι αν η βόμβα ήταν αληθινή, δεν είχα τίποτα να χάσω και έτσι άρπαξα την ευκαιρία να έχω μια πιο κοντινή ματιά».

«Ζήτησα από ένα μέλος του πληρώματος να κάνει τη μετάφραση για εμένα και να τον ρωτήσει αν μπορώ να βγάλω μία σέλφι μαζί του. Απλά έγνεψε ΟΚ, και έτσι στάθηκα δίπλα του και χαμογέλασα στην κάμερα ενώ η αεροσυνοδός τραβούσε τη φωτογραφία. Πρέπει να είναι η καλύτερη selfie όλων των εποχών», συνέχισε ο Βρετανός. «Σκέφτηκα γιατί όχι; Αν μας ανατινάξει όλους δεν θα έχει σημασία ούτως ή άλλως», είπε ακόμα.

Με μία προσεκτικότερη ματιά, πάντως, ο Βρετανός υπέθεσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ψεύτικος. «Έτσι αποφάσισα να πάω πίσω στη θέση μου και να σχεδιάσω την επόμενη κίνησή μου».