X

Βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Νταγκεστάν

Δύο οχήματα ανατινάχθηκαν. Ένας νεκρός σύμφωνα με την αστυνομία, 10 σύμφωνα με τους τζιχαντιστές που ανέλαβαν την ευθύνη,

Ant1news

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν χθές όταν δύο οχήματα ανατινάχθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

“Ανατινάχθηκαν δύο αυτοκίνητα, ο τύπος του εκρηκτικού μηχανισμού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα," δήλωσε η εκπρόσωπος των αστυνομικών δυνάμεων του Νταγκεστάν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε στο διαδίκτυο δήλωση για την ανάληψη της ευθύνης από τον ISIS. Σύμφωνα όμως με το Amaq στην έκρηξη σκοτώθηκαν 10 αξιωματικοί ασφαλείας. Ωστόσο, το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων.

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται αρκετά συχνά πίσω από βίαιες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Καύκασο, το κυρίως μουσουλμανικό τμήμα της Ρωσίας, στο οποίο βρίσκεται το Νταγκεστάν.

Στο Νταγκεστάν, επικριτές του Κρεμλίνου λένε οτι επικρατεί εκτεταμένη φτώχεια και διαφθορά η οποία βοηθάει στην έξαρση του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Επιθέσεις κατά της αστυνομίας στο Νταγκεστάν πραγματοποιήθηκαν και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ορισμένοι  μαχητές στο Νταγκεστάν, το οποίο συνορεύει με την Τσετσενία, όπου η Μόσχα έχει διεξάγει δύο πολέμους κατά των αυτονομιστών στη δεκαετία του 1990, έχουν ενταχθεί στο ισλαμικό κράτος.